Cum vă mențineți pielea tânără? Această întrebare este adresată de toate femeile!
Cum să prelungiți tinerețea facială la domiciliu
Din păcate, fața îmbătrânește mult mai devreme decât pielea întregului corp. Acest lucru este complet natural, fața este expusă influențelor externe mult mai des decât restul corpului. Umezeală, îngheț, vânt, raze solare - toți acești factori de mediu afectează fața de la sfârșitul toamnei până la primăvară, în timp ce toate celelalte părți ale corpului sunt acoperite cu îmbrăcăminte.
Grija pentru o față sănătoasă ar trebui să înceapă între 25 și 30 de ani. Îmbătrânirea timpurie nu este întotdeauna legată de vârstă.
Există mai multe motive pentru care fața începe să se estompeze la femeile tinere:
- mediu nefavorabil,
- moștenire proastă,
- Abuz în timp ce faceți plajă,
- starea nefavorabilă a organismului.
Și dacă nu putem schimba primele două motive, eliminarea ultimelor două este în întregime în puterea noastră. O dietă echilibrată, un somn bun, activitate fizică, respingerea obiceiurilor proaste, adică un stil de viață sănătos va contribui la prelungirea tinereții pielii feței. Și să nu abuzăm de razele solare în general nu va fi dificil.
Metode la domiciliu pentru întinerirea feței
Menținerea unei persoane în stare bună ar trebui să înceapă atunci când nu există motive de îngrijorare. Încă de la 25-30 de ani, când fața strălucește proaspătă, pielea este elastică și este prea devreme să te gândești la riduri, trebuie să ai grijă de fața ta pentru a-i prelungi tinerețea cât mai mult posibil.
Există câteva modalități de întinerire a feței sau, mai degrabă, măsuri preventive pentru a menține pielea în stare bună pentru o perioadă lungă de timp și pot fi făcute acasă.
Măștile și exfoliantele nu numai că îți mențin fața în stare bună, ci și completează extraordinar procedurile de salon.
Medicamente pentru întinerirea feței la domiciliu
Există pe piață astăzi multe produse de întinerire a feței pe care le puteți folosi acasă. Pe lângă măștile cosmetice speciale, uleiurile naturale și diferite tipuri de argilă cosmetică asigură un excelent efect anti-îmbătrânire.
Uleiurile naturale și diversele combinații ale acestora hidratează și hrănesc fața, în timp ce argila cosmetică curăță și usucă pielea. În cazul pielii uscate, este mai bine să folosiți argilă galbenă sau albă cu adăugarea de vitamine A și E.
Măștile de alge întineresc pielea îmbunătățind circulația sângelui, eliminând umflăturile, eliminând toxinele și înfundând porii. Pentru a scăpa definitiv de punctele negre și a îmbunătăți contururile feței, se folosesc măști de parafină, care sunt realizate și din ceară de albine sau ceară cosmetică.
Uneori există probleme ale pielii la o vârstă fragedă, de ex. B. pigmentare inegală, acnee și alte defecte. În acest caz, înainte de a utiliza orice produs anti-îmbătrânire, puteți face un exfoliant facial. Peelingul se poate face și acasă.
În magazinele care vând produse cosmetice, puteți cumpăra amestecuri speciale pentru exfoliantele faciale, care conțin fructe, precum și acizi salicilici, glicolici și retinoici.
Avantajul utilizăriiproduselor farmaceutice speciale pentru întinerirea feței la domiciliu este că compoziția și cantitatea tuturor ingredientelor necesare din astfel de produse sunt calculate cu exactitate.
Dezavantajul și semnificativulal acestor metode de întinerire cu produsele cumpărate din magazin este că puteți cumpăra produse de calitate slabă. Producătorii de produse cosmetice nu sunt întotdeauna scrupuloși, iar componentele de calitate scăzută pot fi incluse în compoziția acestor produse.
Remedii de casă pentru întinerirea feței cu măști naturale
Una dintre cele mai simple, dar foarte eficiente modalități de a-ți întineri fața este să folosești produse anti-îmbătrânire fabricate din produse naturale. Nu este dificil să faci și să folosești astfel de produse cosmetice acasă.
Măștile de unică folosință obțin un efect uimitor atunci când sunt utilizate în mod repetat pe o perioadă de timp (2-3 luni). Pielea feței devine netedă, elastică și strălucitoare. Pentru fabricarea măștilor cosmetice de casă, puteți folosi produse precum ouă crude, fulgi de ovăz, miere, drojdie, brânză de vaci, cartofi crude, diverse legume și fructe, ceaiuri de plante, gelatină.
În funcție de ingredientele utilizate, aceste produse de sine stătătoare au un efect ferm, hidratant, hrănitor și fără îndoială vindecător pe față. Compoziția, pregătirea și efectele acestor măști sunt descrise în detaliu în secțiunea „Frumusețe”, subsecțiunea „Îngrijirea pielii” a acestui site web.
Avantajele modurilor de a-ți întineri fața cu măști de acasă
- Aveți încredere în calitatea ingredientelor,
- abilitatea de a efectua astfel de metode de întinerire frecvent și regulat,
- costuri mai mici comparativ cu procedurile de salon.
Dezavantaje ale metodelor de întinerire a locuințelor
Nimic nu este perfect nici în natură, nici în viața de zi cu zi, chiar și cu cel mai eficient tip de întinerire există capcane. Și eficacitatea oricărei metode de întinerire a feței rezidă nu numai în beneficiile maxime, ci și în dezavantajele minime.
Există doar două astfel de dezavantaje pentru metodele de întinerire a casei. Cu toate acestea, acestea sunt caracteristicile acestei metode de reducere a conicității, mai degrabă decât dezavantajele:
- refuzul de a pregăti și utiliza măști de casă. Mai simplu spus, această metodă de întinerire a feței nu este potrivită pentru femeile care nu doresc să efectueze ele însele proceduri cosmetice și care lasă această muncă pe seama specialiștilor.
- Pentru femeile cu piele sensibilă sau hipersensibilitate la unele componente ale măștilor, trebuie acordată o atenție deosebită întineririi feței la domiciliu.